Δευτέρα 12 Μαρτίου 2018

Γεγονός για την πόλη το 1ο Ioannina Artwave Festival


Το 1ο Ioannina Artwave Festival θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Πυρσινέλλα (Γιαννιώτικο Σαλόνι) από 5 έως 9 Ιουλίου 2018 και θα αποτελέσει τη δημιουργία ενός θεσμού ετήσιας συνάντησης φοιτητών, μεταπτυχιακών φοιτητών καθώς και των αποφοίτων όλων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, ένα ετήσιο καθιερωμένο ραντεβού, της επερχόμενης καλλιτεχνικής γενιάς της χώρας μας.
Το Φεστιβάλ έχει ως στόχο του τη δημιουργία ενός χώρου συνάντησης φοιτητών, μεταπτυχιακών φοιτητών καθώς και των αποφοίτων όλων των Σχολών Καλών Τεχνών της Ελλάδας, στους οποίους θα δοθεί η δυνατότητα να κατασκηνώσουν στο χώρο του Φεστιβάλ, αλλά και την προβολή της καλλιτεχνικής τους δουλειάς.
Σε όλη τη διάρκεια του πενθήμερου, από 5 έως 9 Ιουλίου 2018, το φεστιβάλ θα πλαισιωθεί μουσικά από γνωστούς καλλιτέχνες και συγκροτήματα. Στο πλαίσιο της διοργάνωσης θα πραγματοποιηθούν εκθέσεις ζωγραφικής, γλυπτικής σε εκθεσιακούς χώρους πού έχουν κριθεί κατάλληλοι για τη φιλοξενία των έργων. Παράλληλα θα γίνει και ένα εικαστικό project με διεθνή εμβέλεια στο Σπήλαιο Περάματος, σε συνεργασία με το Σίλβια Γκράντι από το Πανεπιστήμιο της Μπολόνια, όπου θα προβληθούν επιλεγμένα έργα videoart αναγνωρισμένων σύγχρονων καλλιτεχνών.

Διαβάστε περισσότερα στο http://epirusgate.blogspot.gr